søndag 2. desember 2007

Jambo

Vi har nå to uker igjen av oppholdet vårt i Kenya. For fire dager siden var vi hjemme ferien. En ukes opphold på Lamu. Denne autentiske fiskerlandsbyen (for øvrig på UNESCOs liste over steder som må bevares) ved kysten av Kenya er virkelig midt i blinken. Dette var det perfekte steder for å slappe av. På Lamu skjer det ikke mye. Livet går sin gang og du er virkelig i hjerte av ”hakuna matata” kulturen. Her er det ingen som kjører trenger raske båter. Derfor var seilbåtene, kalt dhow, et vanlig syn. Det ga et riktig helhetsinntrykk å se de gli av gårde med den usynlige vinden. Istedenfor biler bruker de esler. Slik ble også luften en ren opplevelse, bokstavlig talt.

En av dagene var vi på dhow trip. Dette var en fantastisk opplevelse som anbefales alle som skal til Kenya. Turen besto av en lengre seiltur. På veien hadde vi et lengre opphold på et sted kalt Manda Toto. Her var det utsøkt og snorkle, og ettersom jeg aldri hadde snorklet ved noen skikkelige korallrev før var dette utrolig fascinerende og morsomt. Her var hele oppdrag Nemo samlet, samt mange andre fisker i spralende farger og artige former og fasonger. Etter snorklingen spiste vi nyfisket, grillet fisk, en herlig salat og nystekt brød, med frukt til dessert. Det var en utmerket dag.

Neste helg skal vi på safari, så dermed har vi fått sett det viktigste av Kenya. Kysten, savannene med de ville dyrene, og storbylivet Nairobi og livet på landsbygda. Selv om Storbylivet i Nairobi har vært en desidert større dose enn alt det andre. Utenom Safarien blir altså de to neste ukene i Nairobi. Barna avsluttet skolen i slutten av november og har nå juleferie. Men her er feriene mer et problem, enn en tid til å slappe av og lade batteriene. De fleste barna har ikke mye å gjøre og kan derfor bli hengende rundt på gata, og dermed komme inn i det farlige gatelivet med alkohol og andre rusmidler, tyveri, og andre dårlige gjøremål. Senteret setter derfor i gang en masse aktiviteter for barna så de skal ha noe å gjøre. Fotball, som jeg har vært mye aktivt med på, er en av tingene. Den siste tiden vil derfor bli full av aktivtiter med barna ute i landsbyene, og samtidig en rar følelse av at tiden telles ned til avreise. Det er rart å begynne å forberede seg på hjemreise med avskjedsgaver og alt. Det blir trist aa dra fra Kenya, men gleder meg ogsaa veldig til aa komme hjem!

Ingen kommentarer: